Darahsatriadotcom

Followers

Monday, 3 June 2013

Anwar Ibrahim Dibelasah Hindraf!

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilihat hanya berminat 'mengejar' undi kaum India berbanding memberi fokus kepada kebajikan mereka.

Perkara itu dinyatakan oleh pemimpin Barisan Bertindak Hak Penganut Hindu (Hindraf), P. Uthayakumar yang menegaskan Anwar juga tidak berminat dalam menyelesaikan isu-isu melibatkan kaum India.

Beliau turut mempersoalkan tindakan Anwar melabel Hindraf sebagai bersifat perkauman selepas pernah menyokong serta 'menunggang' perjuangan pertubuhan itu pada 2008.

Bila PKR, DAP Tiada Lagi dihati PAS!

Penganjuran Perhimpunan Blackout 505 yang dijadual akan diadakan di negeri ini pada 12 Jun depan, tidak ada kena mengena dengan Kerajaan Pas Kelantan.

Ia ditegaskan Timbalan Menteri Besar, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah.

"Kita tidak terlibat mengenainya. Berhubung soal benar ataupun tidak diadakan di Kelantan ia bergantung kepada pihak polis bukannya kerajaan negeri," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Video Yang Membuatkan PM DS Najib Pening Kepala!


Australia Buat Anwar Hampir Pengsan!

Menteri Luar Australia, Senator Bob Carr telah menyifatkan Pilihan Raya Umum K-13 (PRU13) di Malaysia pada 5 Mei lepas, mempunyai kredibiliti dan boleh dipercayai.

Menjawab soalan Editor Luar Negara akhbar The Australian, Greg Sheridan, di stesen televisyen Sky mengenai kredibiliti Malaysia, Ahad, Car berkata:

"Nah... mereka pasti adalah kerajaan yang berwibawa. "Saya menelefon rakan sejawatan Anifah Aman (Datuk Seri) pada Jumaat untuk mengucapkan tahniah serta mengatakan saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan beliau pada Sidang Kemuncak Asia Timur di Brunei dan juga forum lain," katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...