Darahsatriadotcom

Followers

Sunday, 18 August 2013

Malaysia Mampu Bantu Tangani Krisis Mesir!

Malaysia mampu dan mempunyai peranan besar dalam menggerakkan negara-negara untuk bertindak bagi menghentikan keganasan tentera terhadap para penunjuk perasaan antirampasan kuasa di Mesir.

Dalam hal ini, sebagai pemimpin dunia Islam, Malaysia perlu menggerakkan negara-negara Islam lain yang kelihatan masih belum bergerak, walaupun untuk mengecam keganasan kerajaan tentera pimpinan Jeneral Abdul Fatah Assisi itu.

Menurut Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abd. Rahman, suara Malaysia sebagai negara pemimpin negara Islam akan diikuti oleh negara-negara Islam yang lain.

DAP Tiada Kredibiliti!

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, DAP adalah parti yang tiada kredibiliti kerana kononnya mengamalkan prinsip demokrasi, namun pemimpin mereka tidak berani mengamalkan prinsip tersebut di dalam parti sendiri.

Perdana Menteri berkata, ini kerana seramai 753 perwakilan DAP yang berhak hadir pada pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) tidak dimaklumkan untuk hadir dan jumlah itu bukan suatu angka yang kecil.

"Apa yang jadi tanda tanya adalah kenapa sebuah parti seperti DAP yang selalu menguar-uarkan mereka menjadi juara demokrasi dan prinsip tidak menyalahguna kuasa, tetapi bila sampai pemilihan dalam parti mereka tak sanggup melakukan perkara mengikut peraturan yang bersih," katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...