Darahsatriadotcom

Followers

Wednesday, 10 July 2013

Jom Layan Lagu.. Harap Tak Hilang Kuala Besut!


Maksud Tersirat 1 7 5 8; Kurang Ajarnya Rakyat Malaysia!Polis Singapura telah mengambil tindakan ke atas 55 orang rakyat Malaysia yang terlibat dalam demonstrasi membantah keputusan pilihan raya umum negara itu di Merlion Park, di sini pada 8 Mei lalu.

Menteri Dalam Negeri Kedua Singapura, S. Iswaran bagaimanapun berkata, pihak berkuasa sedang menilai tindakan yang akan diambil ke atas empat orang lagi rakyat Malaysia.

''Kesemua yang disiasat dalam demonstrasi tersebut merupakan warga asing (merujuk kepada rakyat Malaysia),'' katanya pada sidang Parlimen di sini hari ini.

Bonus Mega Penjawat Awam...


Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) memohon kerajaan mempertimbangkan pemberian bonus dua setengah bulan kepada seluruh penjawat awam tahun ini. 

Presidennya, Datuk Omar Osman berkata, CUEPACS telah memohon secara rasmi mengenai perkara itu kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada hari ini dan berharap permintaan ini akan dipertimbangkan. 

“Melihat pada keadaan ekonomi semasa sekarang, pada kami permohonan pemberian bonus dua setengah bulan ini yang telah diputuskan semasa mesyuarat CUEPACS pada dua minggu lepas adalah sesuai,” kata beliau dalam sidang media di sini hari ini.

Rupa-Rupanya Cina Kurang Diajar!

Pemangku Raja Perak, Raja Dr. Nazrin Shah menggesa kerajaan mengutamakan pendidikan asas kenegaraan bermula di peringkat sekolah dengan menyemai semangat setia kepada raja dan negara, sesuai dengan kedaulatan Yang di-Pertuan Agong.

Titah baginda, kerajaan perlu mengasuh kanak-kanak melalui kurikulum serta kaedah bersesuaian sejak awal untuk turut menghormati simbol lain seperti bendera supaya tidak terus dihina seperti dipijak-pijak atau dijadikan pakaian.

Tanpa pendidikan sedemikian, baginda khuatir akan muncul lebih ramai individu seperti pengguna Facebook dengan nama ‘Melissa Gooi’ yang baru-baru ini ditahan kerana didakwa mengeluarkan kenyataan menghina Yang di-Pertuan Agong akibat kejahilannya tentang fungsi raja-raja di negara ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...