Darahsatriadotcom

Followers

Thursday, 23 May 2013

Relaks Kejap.. Layan Video Ni Dulu!


Hot News : 'British Soldier' Butchered In Suspected Islamist Attack!

British-soldier-butchered-in-suspected-Islamist-attack/

Two men wielding knives butchered and beheaded a man believed to be a British soldier in a busy London street, before delivering an Islamist tirade to passers-by.

Prime Minister David Cameron, condemning Wednesday's "appalling" attack, added: "There are strong indications that it is a terrorist incident."

Eyewitnesses described how after the two men carried out their attack, they stayed at the scene, asking passers-by to photograph and film them.

The attack happened near the Royal Artillery Barracks in Woolwich, southeast London.
Armed police shot and wounded the two attackers after bystanders had called them to the scene.

Anwar, Jui Meng Bakal Kuburkan DAP!

DAP digesa supaya tidak berat sebelah dan hipokrit dengan mengarahkan bekas naib Pengerusinya, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim supaya berhenti mendedahkan rahsia parti kepada umum.
 
Sebaliknya, DAP hendaklah terlebih dahulu menasihatkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bekas Naib Presiden MCA, Datuk Seri Chua Jui Meng supaya berhenti memburukkan UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang pernah diterajui mereka sebelum menyertai pembangkang. 

Naib Pengerusi Strategik MIC, Datuk R. Ramanan berkata, DAP tidak layak bercakap tentang demokrasi tetapi pada masa yang sama bertindak mengongkong kebebasan bersuara Tunku Abdul Aziz yang mempertahankan prinsipnya. 

Berita Panas Hari Ini...

Pembunuh-Sosilawati-dihukum-gantung/

Mahkamah Tinggi di sini hari ini mendapati bekas peguam N. Pathmanabhan dan tiga pekerja ladangnya bersalah membunuh jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain tiga tahun lepas, dan dijatuhi hukuman gantung sampai mati.

Hakim Datuk Akhtar Tahir memutuskan sedemikian selepas berpuas hati bahawa pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan. 

Tindakan Bijak Dari SPR!

Kajian persempadanan semula kawasan pilihan raya yang ditangguhkan sejak dua tahun lepas, akan dimulakan tidak lama lagi secara berperingkat. 

Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar, berkata mengikut Perlembagaan Persekutuan Perkara 113 (2) (ii), persempadanan semula boleh dilakukan setelah tempoh lapan tahun persempadanan kali terakhir tamat.


"Persempadanan semula terakhir dilakukan adalah pada 2003 dan persempadanan semula sepatutnya dibuat pada 2011 tetapi kita tangguhkan hingga pilihan raya umum ke-13 selesai.

 "Persempadanan perlu dilakukan kerana perlembagaan menetapkan setiap lapan tahun, sekurang-kurangnya, SPR perlu membuat kajian semula kawasan sempadan pilihan raya.

Justeru kita akan lakukan secara 'slow-slow' sebelum menyerahkannya kepada Parlimen untuk tindakan lanjut," katanya kepada Bernama selepas diwawancara dalam program Hello Malaysia oleh Bernama TV, di sini, malam tadi. 

Wajib Tonton : Adakah Agenda Jahat DAP Berjaya?
PERKASA Mula Tunjuk Taringnya!

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) mengutuk sekeras-kerasnya tindakan segelintir rakyat negara ini mengadakan demonstrasi jalanan membantah keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) di beberapa kawasan di London Ahad lalu.

Ketua Penerangan Perkasa, Ruslan Kasim berkata, demonstrasi menghina negara sendiri oleh rakyat ketika berada di luar negara merupakan tindakan seorang pengkhianat dan petualang.

"Perlakuan biadab itu layak dilucutkan kewarganegaraan mereka kerana apa makna mengaku jadi rakyat Malaysia tetapi menjadi api dalam sekam, duri dalam daging yang sanggup pula diperalatkan oleh kuasa luar untuk sama-sama menghina negara bumi dipijak langit dijunjung, tempat tumpah darah kita sendiri," katanya.

Terkini : Jusuf Kalla Tunduk Kepada Anwar!

Bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla mengakui usaha beliau untuk mendamaikan perseteruan antara Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak akan tercapai 100 peratus.
 
Perkara tersebut, jelas beliau, disebabkan sikap Ketua Pembangkang itu sendiri yang tidak komited terhadap usaha tersebut. Beliau berkata, sikap Anwar itu bertentangan dengan Najib yang sentiasa bersedia menjalankan komitmen tersebut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...