Darahsatriadotcom

Followers

Sunday, 23 June 2013

Hipokritnya DAP!

Tindakan Ahli Parlimen Ipoh Barat, M. Kulasegaran memfailkan permohonan semakan semula kehakiman terhadap pelantikan lima orang senator selaku menteri dan timbalan menteri, disifatkan sebagai hipokrit.

Ketua Cawangan DAP Jalan Bagan Luar, G. Asoghan berkata, beliau hairan dengan tindakan Naib Presiden DAP itu yang mempertikaikan pelantikan tersebut sedangkan selama ini beliau berdiam diri dan langsung tidak mempersoalkan isu pelantikan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP yang diadakan Disember lalu.

"Bukankah Pendaftar Pertubuhan (ROS) telah membatalkan pemilihan CEC yang diadakan 15 Disember lalu, jadi mengapa tidak mengambil tindakan terhadap kesahihan pelantikan jawatankuasa itu?

"Sepatutnya sebelum mempertikaikan pelantikan lima senator berkenaan, beliau menyelesaikan dahulu isu dalam 'kantung' sendiri. Tindakan memfailkan semakan kehakiman ini jelas menunjukkan sikap hipokrit dan tidak bermaruah beliau dalam politik," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Anwar Benar-Benar Kecewa!

Perhimpunan haram anjuran Datuk Seri Anwar Ibrahim yang diuar-uarkan sebagai kebangkitan rakyat bagi membantah keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PR-13) ternyata gagal apabila dihadiri hanya kira-kira 20,000 orang.

Jumlah kehadiran peserta yang berhimpun di tujuh lokasi sebelum berarak ke Padang Merbok ternyata jauh daripada sasaran pemimpin pembangkang iaitu 500,000 orang.

Berikutan keadaan itu Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim terpaksa memberi alasan bahawa ia berlaku kerana masalah jerebu yang melanda ibu negara.

Bagaimanapun alasan Anwar itu ternyata sekadar untuk menutupi kegagalan pakatan pembangkang semata-mata kerana sebahagian besar peserta mula meninggalkan lokasi utama di Padang Merbok seawal pukul 4 petang iaitu sebelum beliau berucap.

Perhimpunan Yang Memyusahkan Rakyat!

Perhimpunan haram tajaan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di sekitar ibu negara hari ini tidak memberi sebarang manfaat kepada rakyat.

Malah, Ketua Penerangan PPP, Datuk A. Chandrakumanan berkata, perhimpunan haram itu lebih mendatangkan keburukan terutama kepada kehidupan harian warga kota yang terpaksa berdepan kesesakan lalu lintas selain risiko keselamatan lain.

Paling menyedihkan, tambah beliau, perhimpunan haram itu mungkin menyebabkan kehilangan nyawa dalam kalangan pesakit yang gagal mendapatkan rawatan di hospital kerana terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.

Husam Disahkan Sakit Mental?

Dakwaan Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa kononnya peserta yang terkorban sewaktu menyertai perhimpunan Blackout 505 esok sebagai mati syahid, jelas menunjukkan pemikirannya yang berkecamuk dan terpesong sehingga sanggup mempergunakan agama demi kepentingan politik.
 
Penasihat Madrasah Bab al-Khausar, Shahbudin Embun berkata, kenyataan Husam yang cuba menyamakan situasi di negara ini dengan keadaan di negara Arab juga amat mengarut dan tidak masuk akal sama sekali.

"Saya hendak tanya dia, ayat al-Quran, hadis atau ijmak ulama mana yang dia ambil untuk merujuk kenyataan seperti itu? Buku apa yang dia baca sehingga boleh mengatakan sesiapa yang terkorban dalam perhimpunan itu adalah bersifat jihad kepada fisabilillah?.

"Dia cuba hendak memanipulasi semangat rakyat. Dia juga cuba melakukan sebagaimana ulama terkenal Yusof Qardawi memfatwakan bahawa sesiapa yang berjuang di Syria adalah jihad kepada Allah," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...