Darahsatriadotcom

Followers

Saturday, 22 June 2013

Azmin Ali Gelabah Dan Ketakutan!

Berikut kenyataan penuh bekas Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ruslan Kasim berhubung dakwaan bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Rahimi Osman mengenai cubaan pembangkang menyogok keluarga Koperal Sirul Azhar Umar dengan wang tunai berjumlah RM3 juta.

Pendedahan Rahimi yang disiarkan Buletin Utama TV3 malam semalam menyatakan pembangkang cuba menawarkan wang tunai itu kepada keluarga Sirul dan sebagai balasan, bekas anggota polis daripada Unit Tindakan Khas (UTK) tersebut perlu membuat pengakuan palsu berhubung kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu.

Saya menyokong kenyataan Rahimi semalam dan saya minta Azmin Ali perjelaskan siapakah Rohizam dari Sri Gombak yang pergi melawat Sirul pada 17 Februari lalu. Saya juga ingin bertanya betulkah Azmin yang telah mendorong Rohizam untuk buat lawatan tersebut.

Agenda Pluralisme Agama Niat Utama Perhimpunan!

Perhimpunan haram anjuran pakatan pembangkang di sini esok didakwa mempunyai agenda tersembunyi pihak asing yang ingin mengembangkan fahaman pluralisme agama di negara ini.
 
Ketua Penerangan Minda Pondok, Harun Yahya berkata, kegagalan pakatan pembangkang menewaskan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) lalu turut mengakibatkan fahaman pluralisme agama sukar disebarkan secara meluas khususnya dalam kalangan umat Islam.

"Umat Islam diminta jangan menghadiri perhimpunan haram sebab perbuatan itu seperti memberi sokongan kepada golongan yang memperjuangkan agenda pluralisme agama.

Provokasi Makin Menjadi-Jadi...

Beberapa lakaran yang disebarkan melalui laman Facebook oleh penyokong pembangkang berhubung cara-cara untuk melakukan provokasi ke atas anggota polis ketika menyertai perhimpunan haram tajaan Anwar Ibrahim di Padang Merbok, Kuala Lumpur.


Pakatan pembangkang semakin ghairah melancarkan provokasi dengan tujuan untuk mencetuskan huru-hara dalam perhimpunan haram tajaan Datuk Seri Anwar Ibrahim di Padang Merbok.

Perbuatan itu dikesan dilakukan melalui laman-laman blog, Facebook dan Twitter yang antara lain mahu peserta perhimpunan melakukan provokasi ke atas polis.

Khalid Ibrahim Cipta Sejarah Tersendiri!

Khalid terlelap ketika sidang media diadakan selepas majlis angkat sumpah pagi semalam.
Shah Alam: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, kelihatan terlelap seketika ketika sidang media diadakan selepas majlis angkat sumpah pagi semalam. 
 
 Khalid terlelap ketika sidang media  
 
Abdul Khalid yang ketika itu sedang mengucapkan tahniah kepada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Hannah Yeoh, Timbalan Speaker, Nik Nazmi Nik Ahmad serta dua EXCO, Datuk Teng Chang Khim dan Iskandar Abdul Samad, pada mulanya bercakap dengan nada perlahan sebelum terlelap. 

Beliau bagaimanapun dikejutkan Hannah yang duduk di sebelah kanannya sebelum sidang media itu diteruskan Speaker wanita pertama Selangor itu.

Suruhanjaya DiRaja Untuk 'RBA'...

Gabungan badan bukan kerajaan (NGO) Islam hari ini menggesa kerajaan mewujudkan satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat kegiatan sekumpulan individu yang menggelarkan diri mereka "Red Bean Army".

Ketua aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Datuk Nadzim Johan berkata kerajaan perlu menyiasat secara terperinci kegiatan kumpulan itu yang dikaitkan sebagai tentera siber propembangkang dan didakwa menyebarkan mesej berbaur hasutan dan fitnah bagi menggugat keamanan dan perpaduan negara ini.

"Kerajaan perlu menyiasat perkara ini dan mengenal pasti siapa dalang di sebalik pertubuhan "Red Bean Army" dan tindakan tegas perlu diambil jika mereka didapati terlibat," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Pendedahan : Malaysia Bakal Terancam!

Peserta perhimpunan haram di Padang Merbok Sabtu ini didakwa menerima arahan daripada pemimpin pakatan pembangkang supaya menimbulkan provokasi supaya ditangkap beramai-ramai oleh pihak polis.

Menurut sumber, arahan itu adalah kehendak seorang pemimpin kanan pembangkang yang bertujuan supaya tindakan itu boleh dijadikan isu sekali gus memburukkan kerajaan.

"Selain menimbulkan huru-hara, peserta juga diarahkan untuk 'memancing' pihak polis agar ditangkap beramai-ramai sekali gus dijadikan isu," katanya di sini hari ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...