Darahsatriadotcom

Followers

Friday, 24 May 2013

Tiada Lagi Amaran.. Hanya Tindakan Tegas!

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Tian Chua serta dua individu propembangkang, Haris Fathillah Mohamed Ibrahim dan Tamrin Abdul Ghafar ditahan polis tengah hari ini kerana dipercayai menghasut orang ramai bagi menggulingkan kerajaan.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata, kesemua mereka ditahan mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 berkaitan ucapan ketiga-tiganya dalam satu forum mengenai Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) anjuran Suara Anak Muda Malaysia (SAMM) di Dewan Perhimpunan Cina di sini pada 13 Mei lalu.

Terkini : Dewan Ulama PAS Menolak Tindakan Anwar!

Dewan Ulama PAS menasihatkan ahlinya supaya tidak menyertai perhimpunan haram membantah keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) yang akan diadakan esok, kerana ia tidak memberi keuntungan serta kekuatan kepada parti itu. 

Ketuanya, Datuk Harun Taib, berkata beliau konsisten dengan kenyataannya sebelum ini yang tidak menyokong perhimpunan terbabit, serta menerima keputusan Pilihan Raya Umum lalu dengan hati terbuka. 

Kita ada kerja yang lebih besar, bagi saya lebih baik ahli PAS memberi tumpuan kepada usaha memperkasakan parti serta menarik sokongan baru rakyat” Harun Taib, Ketua Dewan Ulama PAS

ABC Didahulukan, ABU Dihapuskan!

Kerajaan diminta membalas semula sokongan pengundi Melayu, India serta penduduk Sabah dan Sarawak yang memberi kemenangan kepada Barisan Nasional (BN) dengan memberi tumpuan dalam aspek membangunkan ekonomi golongan tersebut.

Gesaan itu dibuat sekumpulan pemuda yang berkumpul di pekarangan Stadium Indera Mulia di sini bagi mendesak supaya pemimpin negara bersikap adil dengan membela golongan yang selama ini setia menyokong aspirasi kerajaan.

Mereka yang bertopeng dan memakai baju hitam dengan pelekat 'ABC' turut membawa pelbagai sepanduk yang antaranya tertera perkataan TQ Orang Melayu Kerana Tidak Khianat, TQ Kaum India Kerana Tidak Khianat, Wahai Melayu Pertahankan Kalimah Allah, Bangunkan Ekonomi Melayu/India, dan 5 Mei Hari Pengkhianatan.

Apa Nak Jadi Dengan Anwar!

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim terus menunjukkan sikap tidak dapat atau enggan menerima hakikat kekalahan pakatan pembangkang dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Dalam satu ceramahnya di Kompleks Pas Kota Sarang Semut di sini malam tadi, beliau juga terus menghasut rakyat terutama golongan muda agar membenci kerajaan dan Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR).

Tanpa menghiraukan kemarahan rakyat terhadap tindak-tanduknya yang meresahkan masyarakat pembagai kaum di negara ini, Anwar juga mengajak orang ramai menyatakan protes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...