Darahsatriadotcom

Followers

Thursday, 22 August 2013

DAP Utama Kepentingan Peribadi!

DAP yang mempunyai 'barisan peguam hebat' dalam kalangan pemimpinnya seharusnya lebih memahami peraturan dan bukan bertindak di luar bidang kuasa ketika menguruskan perjalanan parti.

Bekas Ketua DAP Cawangan Jalan Bagan Luar, G. Asoghan berkata, ekoran tindakan sesetengah pemimpinnya mempunyai kepentingan peribadi menyebabkan parti terjerumus ke dalam kancah memalukan apabila terpaksa mengadakan semula pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC).

"Selama ini, pemimpin-pemimpin DAP seringkali melaungkan kononnya parti itu sebagai telus dan memperjuangkan kebenaran tetapi penyelewengan yang berlaku ketika pemilihan CEC tahun lalu membuktikan sebaliknya.

Jangan Bersikap Lembut Dan Layan Sangat Tuntutan!

Kerajaan digesa berhenti daripada berlembut termasuk melayan pelbagai tuntutan pihak-pihak tertentu yang tidak munasabah serta bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

Gesaan itu disuarakan sekumpulan pakar perundangan ketika membincangkan sisi lemah kerajaan dalam sidang pleno Perlembagaan Persekutuan Lindungi Hak Pendidikan Saksama.

Sidang itu dipengerusikan bekas Penasihat Persekutuan dan Pegawai Undang-Undang Mageran (Majlis Gerakan Negara) semasa Darurat 1969, Tan Sri Dr. Abd. Aziz Abd. Rahman sempena pra-Kongres Perdana Pendidikan Kebangsaan.

Dalam sidang pleno yang diadakan di Ibu Pejabat Mara dekat sini itu, kumpulan berkenaan turut mendesak kerajaan supaya memperkasakan Perlembagaan Persekutuan terutama Akta Pendidikan 1966 yang diwujudkan bagi membina masyarakat yang bersatu padu dan dinamik.

Op Cantas Khas...

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mempergiatkan Op Cantas Khas yang dilancarkan sejak Sabtu lalu khususnya di Lembah Klang untuk membendung aktiviti jenayah yang mengancam keselamatan negara.

PDRM dalam laman Facebook hari ini memaklumkan, usaha meningkatkan operasi tersebut adalah selaras dengan arahan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.

“Selaras dengan arahan Ketua Polis Negara, pelaksanaan Op Cantas Khas bagi membendung kegiatan jenayah khususnya yang berkaitan aktiviti kongsi gelap serta jenayah yang menggunakan elemen senjata api dan senjata tajam, dipergiatkan di sekitar Lembah Kelang oleh Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) dengan kerjasama semua ibu pejabat polis daerah berkaitan," jelas kenyataan tersebut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...