Darahsatriadotcom

Followers

Thursday, 6 June 2013

Anwar Ibrahim Tersilap Langkah!

Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh ke Malaysia, A.K.M. Atiqur Rahman menyifatkan dakwaan kemasukan kira-kira 40,000 rakyat negara itu sebagai pengundi hantu dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) lalu sebagai tidak masuk akal dan jelas merupakan propaganda jahat parti pembangkang.
 
Jelasnya, adalah amat mustahil untuk membawa masuk seramai 40,000 rakyat Bangladesh dalam tempoh yang singkat seperti yang didakwa pembangkang termasuk di laman media sosial.

Menurut beliau, pihaknya juga tidak pernah menerima sebarang maklumat ada warganegara mereka yang didapati telah mengundi pada hari pengundian.

Bermula Proses Penganaktirian Melayu...

Kerajaan digesa mengambil tindakan serius terhadap isu diskriminasi graduan Melayu oleh pihak swasta.

Presiden Persatuan Melayu Pulau Pinang (Pemenang), Datuk Seri Mohd. Yussof Latiff berkata, langkah itu perlu memandangkan perkara tersebut tidak sepatutnya berlaku dalam negara berbilang kaum seperti Malaysia.

“Kita menyelar tindakan diskriminasi seperti ini dan minta kementerian terlibat seperti Kementerian Sumber Manusia mengambil tindakan serius terhadap perkara ini.

DAP Terbukti Amal Perkauman!

Tindakan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menuduh UMNO sebagai parti perkauman kerana menolak cadangan semua parti komponen di bawah Barisan Nasional (BN) bergabung menjadi sebuah parti tunggal dilihat bertujuan menutup imej sebenar DAP.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, DAP sebenarnya lebih terbukti sebagai parti perkauman selepas berjaya menambah kerusi melalui tsunami Cina dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) berbanding Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Guan Eng Ditelanjangkan!

Tindakan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng cuba mengalihkan isu yang mengaitkan parti itu dengan tentera siber, Red Bean Army disifatkan sebagai pengecut.

Setiausaha Agung Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia, Zulkifli Sharif berkata, Guan Eng tidak perlu takut untuk mengakuinya jika beliau berpegang kepada kebenaran.

Menurutnya, sikap Guan Eng mengecam Utusan Malaysia menggunakan sentimen perkauman itu turut menunjukkan sikap sebenar pemimpin pembangkang tersebut yang berdolak-dalik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...