Darahsatriadotcom

Followers

Thursday, 1 August 2013

Bekas Tahanan EO Dalang Tembak Menembak!

Siasatan awal polis mendapati 90 peratus daripada kejadian tembak yang berlaku kebelakangan ini dilakukan oleh bekas tahanan Ordinan Darurat (EO).

Bekas tahanan terbabit dipercayai kembali aktif dalam jenayah dan bertindak terhadap mangsa baru, seteru serta membalas dendam terhadap saksi yang mengakibatkan mereka ditahan di Pusat Tahanan Simpang Renggam, Johor, sebelum ini.


Sehubungan itu, jawatankuasa kecil Kabinet yang diketuai Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, mencadangkan supaya Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 (SOSMA) diperkukuhkan dengan melihat aspek membanteras jenayah berat sebagai satu elemen penting.

Video Hina Umat Islam!

Lagi video hina umat Islam  

Satu rakaman video yang menular dalam internet memaparkan seorang individu yang menyambut Aidilfitri bersama anjing mencetuskan kontroversi dan kemarahan umat Islam.

Video itu yang menggunakan latar bunyi takbir raya menunjukkan individu terbabit menyambut Aidilfitri bersama tiga anjingnya.Babak sensitif dan menghina Islam dalam video berkenaan bermula dengan aksi individu berkenaan memakai baju Melayu hitam membasuh kaki seekor anjingnya dan kakinya sendiri seolah-olah berwuduk.

Individu terbabit kemudian meletakkan biskut raya di atas meja untuk dimakan tiga anjingnya.

Video berkenaan yang diakhiri dengan pesanan ‘Raikanlah Aidilfitri Bersama-sama Tanpa Mengira Spesies, Warna dan Asal-Usul’ yang merujuk kepada manusia dan anjing.

ROS Buat Dinasti Lim Bakal Terkubur!

Pendaftar Pertubuhan (ROS) telah mengarahkan DAP mengadakan pemilihan semula Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) melalui sepucuk surat rasmi yang dihantar kepada parti itu petang semalam.

Perkara itu disahkan sendiri Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng apabila beliau memberitahu, ROS dalam surat berkenaan menyatakan pihaknya tidak berpuas hati dengan penjelasan DAP berhubung isu penyelewengan undi CEC.

Bagaimanapun Guan Eng dalam reaksi segera terhadap arahan itu menyifatkan tindakan ROS sebagai tidak adil kerana dakwanya, badan tersebut tidak menyatakan dengan jelas mengapa pemilihan semula CEC perlu dilakukan.

BTN Tidak Harus Bersikap Apologetik!

Biro Tata Negara (BTN) disaran memperluaskan peranannya dengan menjalankan penyelidikan tentang tahap kejayaan usaha membina negara bangsa.

Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Dr. Firdaus Abdullah berkata, cadangan itu adalah tambahan kepada fungsi BTN yang bertanggungjawab melaksanakan kegiatan membangkitkan kesedaran bernegara dan patriotisme dalam kalangan rakyat.

"Saya mencadangkan BTN melanjutkan usaha terpuji selama ini dan pada masa sama tidak membataskan kegiatannya pada latihan dan kursus sahaja.

"Dari semasa ke semasa kita sepatutnya memantau sejauh mana kejayaan usaha membina negara bangsa itu," katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan Tambahan (2012) 2013 di Dewan Negara hari ini.

Bila Anjing Dan Manusia Disamaratakan! Manusia Akhir Zaman...

Jurulatih anjing, Maznah Mohd. Yusof yang menerbit dan menyiarkan rakaman video sambutan Hari Raya Aidilfitri bersama anjing sehingga menimbulkan kemarahan umat Islam, ditahan polis hari ini.

Wanita berusia 38 tahun itu ditahan di rumahnya di Bukit Beruntung, Rawang kira-kira pukul 3 petang sebelum dibawa ke Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman.

Menurut sumber, Maznah yang merupakan seorang jurutera di Petaling Jaya diwakili oleh peguam Latheefa Koya. Dia dibawa ke Balai Polis Segamat, Johor malam ini selepas selesai soal siasat bersabit laporan polis yang pertama dibuat di sana.

Katanya, rakaman video tersebut dibuat pada November 2010 di sebuah rumah di Country Homes, Rawang dengan dibantu oleh rakan serumahnya yang berketurunan Serani.

DAP Perlu Akur Arahan ROS!

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dan bapanya, Lim Kit Siang tidak perlu khuatir dengan keputusan yang dibuat oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) berhubung kedudukan parti itu.

Menurut aktivis MIC, Datuk R. Ramanan, kedua-dua pemimpin tersebut boleh meneruskan sandiwara bagi meraih simpati kerana masyarakat Cina akan terus mempercayai mereka.

"Guan Eng dan Kit Siang amat bernasib baik kerana majoriti kaum Cina menganggap sandiwara mereka berdua seperti satu lagu yang amat merdu dan indah.

"Mereka pastinya telah ada skrip lakonan apabila ROS membuat keputusan berhubung isu penyelewengan dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) parti itu tahun lalu," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Syiah Ancam Keselamatan Negara!

Kementerian Dalam Negeri memperoleh bukti kukuh bahawa penyebaran ajaran Syiah di Malaysia bukan sahaja berbahaya kepada akidah umat Islam malah boleh mengancam keselamatan negara.
 
Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, hasil siasatan dan pemantauan terhadap gerakan itu mendapati terdapat asas akan berlaku ancaman keselamatan sekiranya ajaran tersebut tidak dibendung.

"Ancaman keselamatan ini lebih daripada yang kita tahu menerusi media, biar saya kata ajaran ini harus disekat dari awal bimbang berlaku seperti di beberapa negara di Asia Barat dan Asia Selatan hingga tercetusnya perpecahan.

"Malah, darah selain daripada mazhab mereka adalah halal dan mereka boleh lakukan apa sahaja terhadap penganut agama lain yang tidak ikut mazhab mereka," katanya kepada pemberita selepas menerima kunjungan Pesuruhjaya Tinggi Australia ke Malaysia, Miles Kupa di pejabatnya di sini hari ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...