Darahsatriadotcom

Followers

Wednesday, 25 September 2013

Terkini : Pelarasan Gaji Baru Buat Penjawat Awam!

Pelarasan kenaikan gaji baru 2013/2014 kakitangan awam. Jikalau sebelum ini iaitu sekitar bulan Julai 2013 tempoh hari, kalangan kakitangan kerajaan telah pun menikmati dan menerima Kenaikan Gaji Tahunan yang baru. 

Dan berita gembira buat 1.4 juta kakitangan awam tidak akan berhenti setakat ini sahaja. Ini kerana pelarasan gaji baru naik berkuatkuasa seawal Disember 2013?
 

Berdasarkan maklumat yang diterima melalui salah seorang panel, yang menjadi wakil bagi pihak kementerian yang telah terlibat secara langsung dalam pelarasan gaji baru kakitangan awam kali ini, memaklumkan akan ada berita gembira  sekitar 3 bulan daripada sekarang.

Pengiraan untuk pelarasan gaji baru telah pun dijalankan dan dijangka akan mula dikuatkuasakan sekitar bulan 12 (Disember 2013) ataupun awal tahun 2014. Sama-sama kita nantikan.

Kerajaan Tegas Tidak Kompromi Hal Chin Peng!

Kerajaan bertegas tidak akan berkompromi membenarkan mayat atau abu pemimpin pengganas komunis, Chin Peng dibawa masuk ke Malaysia.

Perkara itu dinyatakan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi yang mengulangi penegasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa Chin Peng bukannya rakyat Malaysia.

Malah, beliau menempelak pihak-pihak tertentu yang tidak sensitif dengan perasaan majoriti rakyat terhadap kekejaman komunis semasa zaman darurat, khususnya ahli keluarga bekas-bekas perajurit negara apabila menggunakan isu undang-undang bagi 'menghalalkan' kepulangan Chin Peng.

"Kita (kerajaan) tetap dengan pendirian, seperti kata Perdana Menteri, Chin Peng tidak boleh dibawa pulang ke Malaysia. Sebabnya, dia bukan warganegara Malaysia berdasarkan maklumat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Sudah tentu kita tahu, kalau mayat atau abunya dibawa balik, akan ada pihak yang mendewa-dewakan dia sebagai pejuang atau membuat tugu peringatan. Ini akan menyakitkan hati veteran-veteran anggota keselamatan dan ahli keluarga mereka atas kekejaman Chin Peng dan komunis,'' katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...