Darahsatriadotcom

Followers

Wednesday, 17 July 2013

PAS Candidate Is A Former Drug Addict?

Locals in Kuala Besut are talking about the fact that PAS candidate for Kuala Besut constituency Endut @ Azlan Yusof had dabbled in drug abuse not so long ago.
 
Even though its already in the past, similar to his history of joining UMNO, however it is still an issue that will affect the local community. Furthermore, in terms of the by-election, national issues do not have a big impact on the local community.
 
No one wants to be represented by an individual who has a drug addiction problem. We all know that drug addicts are not easily rehabilitated, it takes months or years for them try to be considered as sober.

Bangga Pertontonkan Aksi Lucah!

Vivian Lee yang mengajak umat Islam berbuka dengan Bak Kut Teh serta bangga mempertontonkan aksi lucahnya di internet, pernah bergambar bogel dengan memegang bendera BN dalam usaha provokasi PRU-13.  
 
Tidak lama selepas itu, gambar beliau bersama Nurul Izzah pula tersebar.  Jelas dari gambar tersebut, mereka begitu mesra sekali.   Tidak mustahil mereka sudah kenal lama dan saling berhubung kerana Nurul Izzah merupakan pejuang kebebasan mutlak atas nama hak asasi manusia.   Oleh itu, tindakan Vivian bolehlah dibela atas nama hak asasinya. 

Apa yang menarik ialah, apabila isu Bak Kut Teh meletup, tiba-tiba saja ada usaha di laman-laman sosial untuk menunjukkan yang Vivian dan Alvin, pasangannya, sebagai penyokong Barisan Nasional.   Ini berdasarkan snapshot laman sosial mereka yang konon menyatakan sokongan kepada konsep 1Malaysia. 

Kes Ng Mun Tat?

Setelah PAS bersekongkol dengan DAP, kedudukan Melayu dan Islam di Malaysiasemakin lemah.  Walaupun kerajaan masih lagi diterajui UMNO, perpecahan Melayumenyebabkan UMNO juga seolah-olah tidak begitu mampu menahan asakanperpaduan kaum Cina. 

Ditambah pula dengan sikap pemimpin yang ‘segan’ untuk membela Melayu keranabimbang dituduh rasis sedangkan kaum Cina pula langsung tidak segan untukmendesak dan menuntut apa saja atas dasar rasis

Bermula dari Namewee yang biadap tetapi akhirnya dijulang sebagai ikon olehkerajaan, orang-orang Melayu terus memendam kemarahan.  Walaubagaimanapun, orang Melayu tetap memberi sokongan kepada UMNO dalam PRU-13 yang lalu keranabimbang keadaan yang lebih teruk menimpa Melayu di tangan pembangkang. 

Guan Eng Semakin Angkuh!

Sikap 'acuh tak acuh' serta keangkuhan yang ditonjolkan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng terhadap pemecatan ahli-ahli parti itu menunjukkan parti itu sebenarnya tidak demokrasi.

Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teratai, Jenice Lee mendakwa, Guan Eng mungkin terlibat dalam pemecatannya tanpa benar-benar mengikut prosedur yang betul kerana pemimpin itu langsung 'tidak kisah' untuk menyiasat dakwaan-dakwaan yang sengaja menjatuhkan Jenice.

Jelas Jenice, beliau telah difitnah dengan tuduhan-tuduhan tidak berasas dan bukti sahih seperti salah guna kuasa dan rasuah namun sehingga hari ini DAP 'tidak berjaya' membuat pendedahan berhubung tuduhan-tuduhan itu.

PAS Perkakas DAP dan PKR!

BN mendakwa Pas hanya perkakas DAP dan PKR apabila sanggup tunduk kepada dua parti tersebut dalam banyak perkara. 

Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Tajuddin Abdul Rahman berkata, rakyat perlu bijak menilai untuk memilih parti mana yang dapat membela orang Melayu dan Islam pada masa sekarang dan jangka panjang.

Dakwanya, di sesetengah tempat, Pas memberitahu ia tidak mahu menjaga orang Melayu, tetapi menjaga Islam walau apapun bangsa mereka.

PAS Guna Isu Pergeseran...

Penganalisis berpendapat, Pas sengaja menggunakan isu 'pergeseran' di antara Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said dan Menteri Pendidikan Kedua, Datuk Seri Idris Jusoh dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kuala Besut.

Penganalisis politik, Prof Madya Dr Samsul Adabi Mamat berkata, tindakan Pas itu juga sengaja mahu melaga-lagakan Idris dengan Ahmad bagi melemahkan sokongan terhadap BN, sekaligus memenangi PRK.

Tambahnya, Pas juga mengambil tindakan tersebut untuk mencalarkan kredibiliti Ahmad sebagai pentadbir negeri itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...