Darahsatriadotcom

Followers

Sunday, 16 June 2013

UMNO Perlukan Perubahan Segera!

Ahli UMNO diseru supaya mengimbangi antara prinsip perpaduan dan demokrasi dalam pemilihan parti itu pada perhimpunan agung akan datang demi memelihara keutuhan dan kesejahteraan parti. 

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, berkata jika dua prinsip itu gagal diseimbangkan setiap anggota parti, UMNO mungkin boleh terjerumus dalam perpecahan. 


"Bagi saya UMNO adalah parti paling demokratik dalam Malaysia kerana kita mempertandingkan setiap jawatan. Bukan seperti parti pembangkang di mana mereka lantik jawatan seperti Ketua Umum, Penasihat dan Mursyidul Am. 

Penjawat Awam Bakal Terima Durian Runtuh...

Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) berharap kerajaan dapat melaksanakan penyelarasan elaun tetap perumahan dan sara hidup (COLA) penjawat awam pada tahun ini. 

Presidennya, Datuk Omar Osman, berkata dua perkara itu merupakan isu tertunggak dan berharap pelarasan dibuat dengan kadar segera kerana kos sara hidup semakin meningkat. 


"Kita perlu selaraskan semua elaun, termasuk elaun Cola, bagi mereka yang tinggal di kuarters," katanya kepada pemberita pada persidangan perwakilan Cuepacs Kedah Sesi 2013-2016 di Kompleks Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) di sini, hari ini. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...