Darahsatriadotcom

Followers

Sunday, 4 August 2013

Kurang Ajarnya Singapura!

Tindakan sebuah akhbar di Singapura, The New Paper yang memburuk-burukkan Malaysia melalui laporan bertajuk 'Selamat datang ke Malaysia di mana... kematian adalah murah dan untuk kekal hidup sangat mahal' ialah satu perbuatan yang tidak wajar.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, akhbar tersebut tidak sepatutnya membuat kesimpulan mudah dengan menggunakan insiden jenayah yang berlaku bagi memberi gambaran negara ini tidak selamat.

"Saya ingat, untuk mengatakan 'mati murah dan hidup mahal' itu tidak wajar. Keadaan itu akan menyebabkan perasaan yang tidak baik dan boleh menjejaskan hubungan rakyat antara kedua-dua negara," katanya

Apa Kaitan Mahfuz Dan Syiah?

Menteri Besar, Datuk Mukhriz Mahathir mempertahan usaha kerajaan negeri menyekat penyebaran fahaman Syiah di negeri ini yang dilihat tepat pada masanya memandangkan peningkatan penularannya dalam kalangan penduduk.

Katanya, usaha itu bagi menyelamatkan akidah umat Islam yang berpegang kepada ajaran Ahli Sunnah Wal Jamaah (ASWJ), bukannya bertujuan politik seperti didakwa pembangkang.

Beliau turut menyifatkan pelbagai maklumat berkaitan ajaran Syiah yang didedahkan pihaknya, ulama dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sejak kebelakangan ini berjaya mendedahkan tentang penyelewengan ajaran tersebut kepada masyarakat.

Marah Betul Nazri Aziz Dengan Cina Sorang Ni!

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Mohamed Nazri Aziz membidas penyanyi rap, Wee Meng Chee atau Namewee kerana memaki-hamun pelbagai pihak berhubung penangguhan filem The New Village dalam video yang dimuat naik ke laman YouTube Khamis lalu.

Dengan nada tegas, beliau mengingatkan Namewee bahawa dia tinggal di sebuah negara berbilang kaum yang penuh dengan sensitiviti yang perlu dihormati.

"Saya pun hendak hentam dia habis-habisan. Dia budak yang tidak tahu sejarah, budak yang bodoh, berhingus dan tidak faham tentang sejarah negara kita. Hidup dalam sebuah negara berbilang kaum, kita harus mengambil kira sensitiviti dalam negara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...