Darahsatriadotcom

Followers

Wednesday, 29 May 2013

Anwar Spring?

Siri perhimpunan haram anjuran pakatan pembangkang untuk memburukkan kerajaan termasuk membantah keputusan PRU-13 hanya untuk menonjolkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Justeru, Menteri Dalam Negeri, Datuk Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata ia lebih sesuai digelar ‘Anwar Spring’ dan pembangkang tidak sepatutnya mengelirukan rakyat dengan mendakwa ia mewakili suara majoriti rakyat Malaysia yang cintakan keamanan. 

Katanya, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan pemimpin DAP mengakui dan terima kekalahan pada PRU-13 lalu, namun hanya Anwar yang tidak mahu menerima kenyataan sehingga menghasut rakyat mengadakan demonstrasi jalanan. 

Zahid Teruskan Taringnya Yang Berbisa...

6 lagi didakwa

  • Dituduh menganjur perhimpunan haram di lima negeri
  • Boleh didenda hingga RM10,000 jika sabit kesalahan

Enam lagi pemimpin pembangkang didakwa di Mahkamah Sesyen di lima negeri, semalam, mengikut Akta Perhimpunan Aman (APA) 2012, kerana menganjurkan perhimpunan haram sepanjang bulan ini.

Dua daripada mereka didakwa di Perak, manakala masing-masing seorang di Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Johor dan Pahang.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 9(1) APA 2012 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 9(5) akta sama, yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda sehingga RM10,000.

Bila PAS dan PKR Mula Bertelagah!

Dewan Pemuda PAS menyelar Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Md Akin, supaya tidak berlagak sebagai hero dengan mencela Presiden parti itu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang. 

Bendahari pergerakan itu, Khairil Nizam Khirudin, turut mengingatkan Shamsul Iskandar supaya tidak cuba mengajar PAS mengenai konsep tahalluf siyasi jika gagal memahami maksud sebenar dan syaratnya. “Jangan jadikan tahalluf siyasi dan peluang menghentam Tuan Guru Presiden sebagai modal untuk berlagak hero di hadapan perwakilan AMK. Jangan mencela Tuan Guru Presiden seolah-olah beliau bercakap mengikut nafsu ketika mengkritik.

Bila DAP Mula Ketakutan!

Kecaman serta penghinaan berterusan yang dihamburkan oleh Red Bean Army terhadap kerajaan jelas membuktikan tentera siber DAP itu gagal menutup rasa kecewa kerana tidak berjaya memperoleh 'kuasa' di Putrajaya.
 
Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, walaupun beliau sendiri tidak terlepas daripada serangan tentera siber berkenaan, perkara itu adalah lumrah bagi mereka yang bergelar ahli politik.

Meskipun tidak menyatakan bentuk tindakan yang akan diambil terhadap pihak terbabit, beliau dengan nada sinis memberitahu, mereka merupakan jenis manusia yang hanya tahu menyalahkan pihak lain berbanding diri sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...