Darahsatriadotcom

Followers

Thursday, 11 April 2013

Sidek Baba Buat PR Tersungkur!

Kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak pernah menolak Islam dalam pentadbiran negara malah tiada hujah yang dapat membuktikan perkara itu.

Sebaliknya, kata tokoh akademik, Prof. Datuk Dr. Sidek Baba, kerajaan terus memberi penekanan kepada agama Islam yang merupakan asas Perlembagaan serta dalam masa sama tidak mengetepikan hak penganut agama lain.


Katanya, tanggapan kononnya perjuangan UMNO bersifat assabiyah merupakan tuduhan melulu kerana parti itu tidak pernah menzalimi kaum lain.

"Sifat assabiyah sebenar adalah dengan menzalimi kaum lain dalam memperjuangkan hak kaum mereka dan perkara itu tidak wujud dalam perjuangan UMNO yang tidak pernah lupa terhadap kaum lain di negara ini," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjadi salah seorang panel dalam Wacana Cuit: Dilema Melayu Moden anjuran Utusan Publications dan Distributors Sdn. Bhd. dengan kerjasama Kumpulan Felda di sini hari ini. 

Sumber : © Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment

Admin tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang komen yang diberikan... Harap komen yang diberikan tidak berbaur perkauman dan tidak berunsur lucah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...